Hva er Fluid Film?

Info/sitat fra Rettedal bilkontroll som har hatt 20  000 - 30 000 biler inne på EU kontroll og andre tester:

"Vanlig" antirustbehandling, slik som Tectyl, Dinitrol, Mercasol, Nopava osv, kan utføres på en helt ny bil. Da er den rustfri og tørr, og denne type behandling har da en funksjon. Nye biler lagres ute, og ved første regnbyge er dørene helt våte inni. En ny bil som skal antirustbehandles er derfor ikke tørr i dørene. Vi erfarer at arbeidet er et håndverk som utføres forskjellig. Ikke alle demonterer plastinnerskjermer, selv om man sier at det gjøres. Det brukes vann for å rengjøre understell, og da klarer man ikke å få tørket opp

i dører og kanaler, selv om verkstedet hevder å ha gode tørkemaskiner som klarer dette. Resultatet er at en blanding av vann og antirustmiddel blir liggende i bunnen av kanalene, og denne unyttige "grøten" holder på fukten og tetter dreneringshull. Flere verksteder dropper behandlingen av hulrom, og en av grunnene er frykt for problemer med sensorer som kan ligge inni kanalene på nyere biler. En vanlig slarvefeil er at man ikke behandler på de viktige områdene ved jekkfestene, der labbene for løftebukken har vært. Strengere miljøkrav gjør at produsenter av tradisjonelle antirustmidler prøver vannbaserte produker. Dette har vist seg å være mislykket, og antirustverksteder legges ned, fordi man ikke klarer å levere en fagmessig god jobb. Ved vanlig antirustbehandling anbefales ofte tre års intervall, mens ved Fluid Film behandlig ofte halvannet års intervall. Da prisen ved bruk av Fluid Film behandling er ca. en tredjedel, anbefaler vi å begynne med Fluid Film fra bilen er helt ny, og droppe førstegangs behandling med vanlige antirustmidler.


Fluid Film

Det finnes ikke noe som stopper rust er det noen som sier. "Rust i karosseriet kan være svært vanskelig å stoppe" sa daglig leder i et antirustsenter som har drevet siden midt på 70-tallet. Vi forstår disse utsagnene godt! Fluid Film er et produkt som virker på en måte man må erfare. Vi kjenner ikke til andre produkter som kryper ca. 15 cm i alle retninger på plan flate eller gjennom falser og nagler, ikke størkner (du blir våt på fingen etter flere år), ikke fordamper, er miljøvennlig, og ikke trekker til seg skitt slik andre oljer gjør. Fluid Film stopper rust!


Fluid Film er basert på lanolinolje (ullfett/ sauefett) og har vært brukt i hele verden siden 1943 på skip og i offshoreindustren, bl.a. på grunn av sine saltvannsbestandige egenskaper. På grunn av de gode rustbeskyttende og ikke minst ruststoppende egenskapene, har Fluid Film vokst seg store innenfor mange bransjer og bruksområder. Vi erfarer at den virker helt unikt til understellsbehandling - både på nye og gamle biler. Vi anbefaler Fluid Film til første gangs behandlig både til hulrom og understell, da denne er svært penetrerende.


Penetrerer: Fluid Film er svært penetrerende, fortrenger vann og samler ikke skitt slik som vanlig olje gjør. Da den ikke fordamper eller størkner, er den aktiv og penetrerende over lang tid. I løpet av et par måneder vandrer den ca. 15 cm - gjennom popnagler, falser osv!


Miljøvennlig: Fluid Film er løsemiddelfri og har under 1% VOC. Den er ikke giftig eller farlig og har flammepunkt på 207ºC. Fluid Film svir ikke gress og vegetasjon, og egner seg derfor godt til landbruksmaskiner. Spray på en blomst, og den dør ikke før den skal!


Fluid Film skader ikke lakk, gummi, plast e.l. Tvert imot kan du bruke den til å polere lakk, plast, krom osv. Bare den helt myke gummien med mye naturgummi bør du holde deg unna. På en bil gjelder dette bare de myke dørpakningene. Du kan også bruke Fluid Filme inne i bilen, på gulv, seteskinner osv.


Forarbeid: Det er ikke nødvendig å fjerne all rust og "tynn" skitt da Fluid Film penetrerer svært bra. Fluid Film trekker gjennom gammel hard tectyl og mygjør denne.


Bonus: Når du behandler med Fluid Film, vil også bolter, fjærblad osv smøres, rustløses og konserveres. En stor fordel - ikke minst på tyngre kjøretøy. Fluid film på elektriske kontakter hindrer korrosjon og fortrenger vann! Lastavhengig ventil, krok, hengsler, låsesylindre osv alt fungerer bedre. Fluid Film fryser ikke og brukes på lastebiler til låser, kontakter, bommer, alle bevegelige deler og problemområder.


Elektriske problemer: Fluid Film er ikke konduktiv og brukes derfor på elektriske terminaler og kontakter, fordelerlokk, batteripoler osv.  Du trenger defor ikke å være redd for Fluid Film på ledningsnett, sonder o.l. Tvert imot en dose Fluid Film på kontakter og jordingspunkter er med på å unngå kontaktproblemer på grunn av salt, vannsprut og korrosjon. Gjelder også ABS sensorer og nivågivere for xenonlys (både kuleledd og kontakt). Fluid Film gir bedre og lengre beskyttelse enn silikonspray/ kontaktspray/ universalspray/ vaselinspray.


Kort oppsumert. Fluid Film er et lanolinbasert rustbeskyttelsesolje som har vært brukt i over 30 år i skipsindustrien for å konservere ballasttank og er resistent mot saltvann. Fluid Film er et miljøvennlig rustbeskyttelsesprodukt som er lanolinbasert.  rustporene.

Fluid Film er helt fri for løsemidler..

Fluid Film fortrenger fukt og penetrerer dypt inn i rustporer, legger seg rundt rusten og passiverer den. Den danner en tynn oljefilm som gelerer litt med fukt. Fluid Film beholder sine egenskaper, tørker ikke ut og er dermed langtidsaktiv. Fluid Film trenger gjennom gammel og sprø bitumenbasert steinsprutbeskyttelse og reaktiverer den.

Midlet kan lett fjernes med vanlige avfettingsmiddel.

Fluid Film kryper mer enn 15 cm i alle retninger på plan flate eller gjennom falser og nagler, størkner ikke, fordamper ikke, fortrenger vann, er miljøvennlig, løsemiddelfri, trekker ikke til seg skitt og drypper ikke.


Disse egenskapene gjør middelet brukbart ved mange bruksområder. Eksempelvis kan det brukes for og hindre is og snø oppbygning på snøscooter understell, snøfres, snøplog og understell på brøytebil osv. Lagringsmiddel for landbruksutstyr, dreibenk, våpen, biler, ja lista er uendelig. Det har faktisk vært raportert om at en snøscooter fikk høyere fart etter behandling med FluidFilm pga bedre smøring i understell. Dette er noe vi skal teste ut mer.

Ta gjerne kontakt med oss for forespørsel om noe kan være interessant og prøve ut. Ser gjerne etter sammarbeidsprojekt for og prøve ut bruksområder.


For mer info: www.fluid-film.com- Ring på 90553105

  eller send mail til

  martin@aauto.no


-  Vi tar kort, kontant eller

   faktura med 14 dagers 

    forfall.- Ettermiddag/kveldsåpent.